Balkantina je jedinstvena gastro-kulturološka turistička agencija, pokrenuta 2016. godine u Sarajevu od strane malog tima zaljubljenika u hranu koji nastoji otkriti i podijeliti sva skrivena kulinarska i kulturna blaga u zaleđenim dijelovima Sarajeva, Bosne i Hercegovine i Balkana. Postoji jedna stvar zog koje smo najviše strastveni, a koju svaka osoba treba na odmoru: hrana! Osim upoznavanja s poviješću, kulturom, arhitekturom tijekom naših tura, obilaskom grada, jednodnevnim izletima i višednevnim izletima, osmislili smo jedinstvene ponude kako bi naši gosti mogli kušati lokalne gastronomske delicije i naučiti kuhati autohtona jela.

Volimo upoznati i lokalce i posjetitelje s bogatom gastronomskom kulturom, fascinantnim pričama koje ovo područje čine posebnim. Zapanjujući lokalni proizvodi i specijalizirani mali (obiteljski) poslovi, kao i tradicionalni recepti su pravi odraz naše baštine i zajednice.

Autohtona hrana je nešto što podržavamo svim srcem jer je to najbolji način da uživate u svemu što destinacija može ponuditi. Naše ture i događaji su u malim grupama, vođene entuzijastičnim lokalnim vodičima (foodies), koji vjeruju da je lokalna gastronomija važan dio povijesti grada i njegovog načina života.

Putujte s okusom Balkana!

Kontaktiraj nas!
Molimo Vas da nam pošaljete e-mail na info@balkantina.ba sa svim vašim idejama o tome šta želite da radite i vidite u Bosni i Hercegovini, a mi ćemo vam sa zadovoljstvom odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Zajedno možemo ostvariti vaše putovanje iz snova u Bosnu i Hercegovinu!

NAŠ TIM: